22:58 / E Mërkurë, 12 Qershor 2019

“Marrëveshja Kosovë-Serbi në fund të vitit?”

Në Samitin e Berlinit më 1 korrik në Paris mund të formulohet një kornizë për zgjidhjen e çështjes së Kosovës, ndërsa propozimi përfundimtar pritet të shfaqet në fund të këtij viti.

E gjithë kjo sipas burimeve diplomatike të ‘Blic’, ku thuhet se nëse paraqitet një zgjidhej e tillë, një “referendum” mbi Kosovën mund të mbahet bashkë me zgjedhjet parlamentare në pranverë.

Sipas të njëjtave burimeve kanncelarja gjermane Angela Merkel dhe presidenti francez, Emmanuel Macron nuk po arrijnë në një mendim të përbashkët sa i përket gjetjes së zgjidhjes së duhur të çështjes Kosovë-Serbi.

Në rast se takimi do të zhvillohet në prani të gjitha palëve më 1 korrik,  atëherë pritet që të ketë edhe një propozim përfundimtar që do të ishte në pajim me kërkesat e qytetarëve.

E lidhur me këtë Vuçiq ka deklaruar se qëndrimi i Serbisë në Paris do të ishte i qartë, i pandryshuar dhe absolutisht racional dhe i civilizuar, që nëse Kosova nuk heq dorë nga taksa 100% nuk ka kompromis për rifillim të dialogut./Indeksonline/