07:29 / E Hënë, 07 Shtator 2020

Maska Styrian që kushton 50 euro

Kjo maskë është krijuar posaçërisht për udhëtarët. Aeroporti i Grazit dëshiron t’i provoj ato.

Styrian Autocluster dhe Grupi i Teknologjisë Njerëzore (HTS) ka zhvilluar mbrojtjen e gojës dhe hundës për personat që udhëtojnë vazhdimisht.

Kjo ishte përshtatur sipas kërkesave në aeroplanë dhe trena, u njoftua të premten. “Maska e fluturimit” duhet të jetë shumë e rehatshme për tu mbajtur. Në fazën e parë, deri në 100,000 copë do të prodhohen në vit,.

Sipas dy grupeve, ÖBB dhe Aeroporti i Grazit po planifikojnë përdorimin e maskës, e cila kushton rreth 50 euro për copë.

Maska duhet të jetë e përdorshme deri në gjashtë muaj, me dezinfektimin dhe pastrimin e duhur. Drejtori menaxhues i HTS Johann Harer dhe drejtori menaxhues i ACstyria Christa Zengerer thanë se “hapësira e ngushtë – veçanërisht në aeroplanë dhe trena – gjithashtu paraqet sfida ekonomike për operatorët”. “Maska e Fluturimit” ka një strukturë modulare dhe mund të zgjerohet në përputhje me nevojat e klientit.

Elementet qendrore janë një xham i madh ku shihet goja dhe kjo është për më shumë transparencë, veçanërisht në aeroport dhe avantazhi tjetër është se kjo maskë qëndron shumë lehtë në fytyrën tuaj.