15:26 / E Enjte, 25 Shkurt 2021 / A K

Maskat dhe provimet në shkollat angleze nuk janë të detyrueshme, thotë ministri

Nuk do të jetë e detyrueshme që nxënësit e shkollës të marrin teste Covid dy herë në javë, as të veshin mbulesa fytyre në klasë, ka konfirmuar ministri i shkollave Nick Gibb, transmeton IndeksOnline.

Por Gibb tha se ai shpresonte që shumica e studentëve do të vishnin maska dhe do të dilnin vullnetarisht për të bërë teste dy herë në javë në shkollë, përpara se t’u jepeshin komplete testimi në shtëpi.

Në intervistë të enjten, Gibb gjithashtu tha se derisa provimet e kësaj vere ishin anuluar, mësuesit do të duhet të tregonin prova për notat që ata dhanë, si pjesë e kontrolleve kundër inflacionit të notave.

Ai i tha Sky News: “Sigurisht që provimet janë sistemi më i drejtë dhe më i mirë për të gjykuar arritjet.

“Por ne nuk mund të kemi provime këtë vit për shkak të pandemisë dhe për shkak të përçarjes me të cilën shumë studentë janë përballur lart e poshtë vendit.

“Nuk do të ishte e drejtë të mbajmë provime këtë vit dhe ne u besojmë profesionistëve – mësuesit janë njerëzit që i njohin më mirë studentët e tyre dhe ne i besojmë profesionalizmit të tyre.”