23:52 / E Shtunë, 26 Shtator 2020

Mbi 33 milionë persona të prekur nga koronavirusi në botë

Koronavirusi po vazhdon të prek shumë persona anë e mbanë botës.

Sipas worldometers.info numri i personave të infektuar ka arritur në 33,009,569, viktima 997,381 dhe 24,342,522 të shëruar


Shtetet e Bashkuara të Amerikës zënë vendin e parë me 7,280,860 të infektuar, 209,090 të vdekur dhe 4,511,736 pacientë të shëruar.

India zë vendin e dytë me 5,990,513 persona të infektuar, 94,533 viktima dhe 4,938,641 të shëruar.

Ndërsa në vendin e tretë radhitet Brazili me 4,717,991 të prekur, viktima janë 141,406 dhe 4,040,949 pacientë të shëruar.

Kujtojmë se koronavirusi për herë të parë u përhap në Wuhan të Kinës dhjetorin e vitit të kaluar, teksa deri tash është përhapur në mbi 188 vende të botës – ku rajonet më të goditura janë Amerika dhe Europa.