11:46 / E Shtunë, 06 Nëntor 2021 / B O

Mbi 75% e shoferëve në Britani thonë se teknologjia në vetura rrezikon t’i shpërqëndrojë

Rreth 78 për qind e shoferëve në Mbretërinë e Bashkuar nuk duan teknologji të panevojshme në makinat e tyre të reja, ndërsa një e treta e pronarëve të makinave përdorin vetëm 25 për qind të veçorive të vendosura në automjetet e tyre.

Këto janë rezultatet kryesore të një sondazhi të publikuar nga marka buxhetore në pronësi të Renault, Dacia. Shifrat e publikuara sugjerojnë gjithashtu se 61 për qind e shoferëve në Mbretërinë e Bashkuar do të preferonin të mos paguanin për këtë grup funksionesh të tepërta.

Duke u zhytur më tej në sondazh, 76 për qind e shoferëve besojnë se makinat e mbingarkuara me teknologji mund të shpërqendrojnë rrezikshëm dhe 69 për qind besojnë se teknologjia në makinë është thjesht shumë e ndërlikuar këto ditë.

Të dhënat e Dacias tregojnë se shoferët e rinj midis 25-34 vjeç kanë tendencën të përdorin më së shumti veçoritë e tyre teknologjike në makinë, por edhe ata përdorin më pak se gjysmën e veçorive të disponueshme.

Mesatarisht, shoferët thuhet se përdorin vetëm 40 për qind të teknologjisë së disponueshme, kështu që veçoritë premium si Ëi-Fi në makinë ose parkimi vetë shpesh shkojnë plotësisht të papërdorura.

Ndërsa Dacia ka shënuar suksese të mëdha në shitje me modele të tilla si Sandero dhe Duster që kanë specifikime relativisht të ulëta në krahasim me rivalët më të shtrenjtë, ajo nuk e kufizoi sondazhin e saj vetëm tek pronarët e makinave të saj. Rezultatet erdhën nga një kampion mbarëkombëtar prej 2,000 shoferësh, në një përpjekje për të pasqyruar pikëpamjet e shoferëve në Mbretërinë e Bashkuar në tërësi.