14:34 / E Enjte, 19 Prill 2018 / indeksADMonline

Mblidhet Kryesia, cakton seancA�n e jashtA�zakonshme pA�r Raportin e Progresit

Kryesia e Kuvendit tA� KosovA�s ka paralajmA�ruar se sot do mbaj seancA�n e jashtA�zakonshme.

NA� kA�tA� seancA� qA� do mbahet nA� orA�n 16:30 pikA� e rendit tA� ditA�s do tA� jetA� edhe debati parlamentar lidhur me raportin e Progresit pA�r RepublikA�n e KosovA�s.

PA�rveA� kA�saj, pikA� e rendit tA� ditA�s do tA� jenA� edhe vazhdimi i seancA�s plenare me pikat e papA�rfunduar, si dhe pA�rgatitjet pA�r seancat plenare tA� radhA�s, transmeton Indeksonline.

MA� poshtA� gjeni pikat e rendit tA� ditA�s:

1. Shqyrtimi i kA�rkesA�s pA�r mbajtje tA� seancA�s sA� jashtA�zakonshme, me pikA�n e rendit tA� ditA�s:

Debat parlamentar lidhur me Raportin e Progresit pA�r RepublikA�n e KosovA�s

2. Vazhdimi i seancA�s plenare me pikat e papA�rfunduara:

1.A�A�A�A�A� Votimi i Projektligjit nr. 06/L-061 pA�r Ratifikimin e Traktatit ndA�rmjet RepublikA�s sA� KosovA�s dhe HungarisA� mbi transferimin e personave tA� dA�nuar,
2.A�A�A�A�A� Votimi i Propozim-vendimit tA� QeverisA� sA� RepublikA�s sA� KosovA�s pA�r emA�rimin e gjashtA� (6) anA�tarA�ve tA� Bordit pA�r AgjencinA� Kosovare tA� Privatizimit,

3.A�A�A�A�A� Formimi i Komisionit ad-hoc pA�r pA�rzgjedhjen e dy (2) anA�tarA�ve tA� Komisionit tA� Pavarur tA� Mediave,

4.A�A�A�A�A� Votimi i Mocionit nga Interpelanca, nA� lidhje me Sistemin informativ shA�ndetA�sor dhe sigurimet shA�ndetA�sore publike dhe private nA� RepublikA�n e KosovA�s,

A�5.A�A�A�A�A� Votimi i rekomandimeve nga Debati parlamentar, nA� lidhje me skandalin e mishit tA� prishur tA� ardhur nga Belgjika, si dhe cilA�sinA� dhe sigurinA� e ushqimit nA� KosovA�,

6.A�A�A�A�A� Votimi i rekomandimeve nga Debati parlamentar, nA� lidhje me korrupsionin si kriter pA�r liberalizim tA� vizave,
A�7.A�A�A�A�A� Votimi i rekomandimeve nga Debati parlamentar, nA� lidhje me sigurinA� e fA�mijA�ve nA� pA�rdorimin e internetit nA� KosovA�,

8.A�A�A�A�A� Interpelanca e Kryeministrit tA� RepublikA�s sA� KosovA�s, z. Ramush Haradinaj, sipas kA�rkesA�s sA� Grupit Parlamentar tA� LA�vizjes VetA�vendosje, nA� lidhje me reduktimet e ashpra tA� furnizimit me energji elektrike dhe situatA�nA� nA� sektorin e energjisA�,

9.A�A�A�A�A� Interpelanca e Kryeministrit tA� RepublikA�s sA� KosovA�s, z. Ramush Haradinaj, sipas kA�rkesA�s sA� Grupit Parlamentar tA� Lidhjes Demokratike tA� KosovA�s, nA� lidhje me vendimin e QeverisA� sA� KosovA�s nr.02/34, tA� datA�s 05.03.2018, pA�r ndarjen e mjeteve financiare nA� shumA�n prej njA� milion euro pA�r KOSTT-in pA�r mbulimin e shpenzimeve tA� furnizimit me energji elektrike tA� katA�r komunave nA� veri tA� KosovA�s,

10.A� Interpelanca e Kryeministrit tA� RepublikA�s sA� KosovA�s, z. Ramush Haradinaj, sipas kA�rkesA�s sA� Grupi Parlamentar a�?DeputetA�t e Pavarura�?, nA� lidhje me nA�nshkrimin e marrA�veshjes komerciale ndA�rmjet kompanisA� a�?Contour Globala�? dhe QeverisA� sA� KosovA�s pA�r projektin e Termocentralit a�?Kosova e Rea�? tA� nA�nshkruar me 20 dhjetor 2017,

11.A� Interpelanca e Kryeministrit tA� RepublikA�s sA� KosovA�s, z. Ramush Haradinaj, sipas kA�rkesA�s sA� Grupit Parlamentar tA� LA�vizjes VetA�vendosje, nA� lidhje me korrupsionin dhe krimin e organizuar nA� institucionet dhe zyrtarA�t e lartA� tA� RepublikA�s sA� KosovA�s,

12.A� Formimi i Komisionit Hetimor Parlamentar nA� lidhje me ndriA�imin e rastit tA� dA�bimit tA� A�gjashtA� (6) shtetasve turq.

3. PA�rgatitjet pA�r seancA� plenare tA� radhA�s:

  1. Shqyrtimi i Projektligjit pA�r Ratifikimin e Traktatit ndA�rmjet RepublikA�s sA� KosovA�s dhe HungarisA� pA�r Ekstradim,
  1. Shqyrtimi i parA� i Projektligjit pA�r pA�rgjegjA�sinA� disiplinore tA� gjyqtarA�ve dhe prokurorA�ve,
  1. Shqyrtimi i parA� i Projektligjit pA�r AmnistinA�,
  1. EmA�rimi i Drejtorit dhe zA�vendA�sdrejtorit tA� Sekretariatit Ekzekutiv tA� AgjencisA� pA�r Krahasim dhe Verifikim tA� PronA�s,
  1. Formimi i Komisionit Ad-hoc pA�r pA�rzgjedhjen e kandidatA�ve pA�r (1) njA� anA�tar tA� Bordit tA� Radiotelevizionit tA� KosovA�s nga komuniteti shqiptar,
  1. Shqyrtimi i Propozimit tA� Grupit Parlamentar tA� LA�vizjes VetA�vendosje pA�r shkarkimin e nA�nkryetares sA� Kuvendit, znj. Aida DA�rguti.a��

4. Shqyrtimi i propozimeve dhe kA�rkesave