23:00 / E Mërkurë, 12 Dhjetor 2018 / indeksADMonline

Lumezi nuk ndodhet në konflikt interesi

Pas hyrjes në fuqi të ligjit për Parandalimin e Konfliktit të Interesit në Ushtrimin e Funksionit Publik, kohë më parë disa media raportuan se Kryeprokurori i Shtetit Aleksander Lumezi ka shkelur këtë ligj duke mbajtur tri pozita, atë të kryeprokurorit të Shtetit, kryesuesit të Akademisë së Drejtësisë dhe kryetar i Provimit të Jurisprudencës.

Por Agjencia Kundër Korrupsionit ka nxjerr vendim ku thuhet se Lumezi nuk ndodhet në konflikt interesi dhe se këtu nuk ka shkelje ligji.

Edhe Ministria e Drejtësisë kishte shqyrtuar në detaje ligjet dhe në fund ka nxjerrë një opinion ligjor që konstaton po ashtu se Lumezi nuk bie në konflikt interesi për pozitat që ai mbanë.

Indeksonline ka siguruar vendimin e AKK-së