09:07 / E Mërkurë, 23 Shtator 2020

“Mendova se kisha vdekur!”, ish-përdoruesit e drogës shpërndajnë foto para dhe pas shërimit për të ndihmuar të tjerët

Disa përdorues droge kanë shpërndarë fotografi të ndryshme të tyre, për gjendjen derisa ishin të varur dhe pas shërimit.

Imazhet e njëjta janë shpërndarë nga një komunitet që ndihmon  për t’u shëruar nga substancat narkotike, me shpresen se po të njëjtat paraqitje do t’u ndihmojë të tjerëve për të provuar, për t’u kthyer në një normalitet.

Hopeful stories: Former addicts are sharing their stories on the Facebook page for The Addict's Diary, including Amber Hoffman (pictured), who said 'it's cool to be back to living'

Ditari i Addict’s është një komunitet në internet për të varurit dhe anëtarët e familjeve, themeluar nga Kevin Alteri, i cili ishte vetë përdorues i heroines, shkruan “Daily Mail”, transmeton IndeksOnline.

Before and after: A man shared a 613-day-old photo of himself when he entered rehab (left) compared to himself today (right)

31-vjeçari, Alter ishte në rehabilitim 29 herë dhe ishte i pastrehë për 12 vjet gjatë të njëzetave të tij.

Transformed:  Jorden shared a recent photo in which he is smiling and happy (right) ¿ a far cry from how he looked while he was hospitalized, addicted to heroin and meth (left)

Blogu dhe faqja në Facebook e Kevinit janë bërë në vendet ku njerëzit mund të shkojnë për t’u shëruar nga varësia e drogave.

Much better! A young woman name Emerald said she was living in motel rooms and shelters while addicted to meth and heroin, but she has 'found peace for the first time in my life'
'I¿m not embarrassed by the photo on the left, because I¿m empowered to keep going by knowing how far I¿ve come and what I¿ve overcame to be the girl on the right,' said this woman
Amazing! This woman was 'running from the cops, strung out on heroin, and getting arrested' (left) but says her daughter 'saved my life and I am now celebrating a little over 2 years clean'
Religion: This young woman was a drug addict for eight years, with two times on life support after ODing. But, she said, 'God saw fit to give me another chance'
Sober: Hadassah said: 'I was a product of my toxicity and sexual abuse. Now I can say I¿m a product of God'

'Change is possible. So glad I finally decided to ask for help,' said another woman (pictured)