12:18 / E Hënë, 16 Prill 2018

Menopauza e vonshme mund tA� mbrojA� kujtesA�n e grave

Hulumtimi i ri, i botuar nA� revistA�n Neurologji, tregon se njA� shfaqje e vonA� e menopauzA�s mund tA� pA�rfitojA� aftA�sitA� e kujtesA�s sA� grave tA� vjetra mA� vonA� nA� jetA�.

PA�rjetimi i menopauzA�s nA� njA� moshA� mA� tA� gjatA� mund tA� ofrojA� avantazhe njohA�se nA� planin afatgjatA�.

NjA� studim i ri i drejtuar nga Diana Kuh, nga University College London nA� MbretA�rinA� e Bashkuar, pyet nA�se mosha nA� tA� cilA�n njA� grua pA�rballet me menopauzA� ndikon nA� performancA�n e saj tA� kujtesA�s, ne periudha tA� mA�vonshme, transmeton Indeksonline.

MegjithatA�, siA� shpjegojnA� autorA�t e studimit, kA�to studime nuk pA�rdorin njA� mostA�r veA�anA�risht tA� gjerA� dhe nuk pA�rfshijnA� njA� grup tA� gjerA� tA� femrave tA� pA�rfshira nA� hulumtim./Indeksonline/