10:04 / E Premte, 11 Janar 2019

Meta për mosdrekretimin e Cakajt: S’ka fuqi në botë që i bën shantazh Presidentit!

Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta është shprehur me tone të ashpra përmes një statusi në rrjetin social “Facebook”.  Duke folur për mosdekretimin e ministrit nga Kosova, Gent Cakaj si ministër të Punëve të Jashtme, Meta u shpreh se nuk ka forcë në botë që t’i bëjë  presion atij.

Deklaratat e shefit të qeverisë janë kritikuar ashpër nga Meta, ndërsa një veprim të tillë e quajti si “fatale”.

“Ai që guxoi të kërcënojë komisar Zaganin pse denoncoi bashkëpunimin e trafikantëve të drogës me pushtetarët, ai që guxoi të kërcënojë nënkomisarin e Fushë-Krujës pse hetoi dhunimin e një vajze nga djali i një deputeti, ai që guxoi të kërcënojë një profesor të nderuar vetëm pse i shkruajti një letër Presidentit të Republikës në mbrojtje të interesit kombëtar, ai që kërcënon çdo ditë gazetarë e pronarë mediash, ai që kërcënon prokurorë e gjyqtarë, ai që kërcënon opozitarë dhe dëshmitarë, ai që urdhëron falsifikimin e letrave të tenderave e deri tek dokumente të sigurisë kombëtare bëri gabimin fatal të kërcënojë edhe Presidentin e Republikës së Shqipërisë në mënyrë të drejtpërdrejtë. Nuk ka fuqi në botë t’i bëjë presion e shantazh Presidentit të Republikës së Shqipërisë.

Nuk ka Gjykatë Kushtetuese në botë që ndalon e interpreton kompetencat që i jep Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë, Presidentit, për emërimin e shkarkimin e ministrave e në veçanti të atyre që janë anëtarë të Këshillit të Sigurisë Kombëtare. Interesi kombëtar i pari! Shqipëria e Para!”, ka shkruar Meta.