19:48 / E Enjte, 12 Shtator 2019

Michael Jordan dhuron 1 milion dollarë për uraganin që goditi Bahamet

Michael Jordan ka premtuar 1 milion dollarë në përpjekjet e ndihmës pasi Uragani Dorian shkatërroi Bahamas.

Stuhia e kategorisë 5 goditi ishujt në 1 shtator, me erërat që arritën një 220mph mahnitëse – uragani më i fuqishëm i regjistruar për të goditur Bahamas dhe më të fortë që nga uragani Wilma në 2005.

Komunitetet u shkatërruan – rreth 13,000 shtëpi – duke shkaktuar mbi 70 miliard dollarë dëme në pronë dhe numri i vdekjeve tani është zyrtarisht mbi 50.

Megjithëse, pritet të ngjitet më lart pasi po zhvillohet operacioni i kërkim-shpëtimit.

Kombet e Bashkuara raportuan të shtunën e kaluar se të paktën 70,000 njerëz ishin të pastrehë, ndërsa Kryeministri Hubert Minnis thotë se “Detyra jonë urgjente do të jetë sigurimi i ushqimit, ujit, strehimit dhe sigurisë”.

Përpjekja për lehtësim ka nevojë për të gjithë ndihmën që mund të marrë dhe legjenda e basketbollit Jordan ka ofruar atë që mundet në formën e 1 milion dollarëve.

Ju mund ta lexoni deklaratën e tij, të lëshuar këtë javë, më poshtë:

“Jam shkatërruar kur shoh shkatërrimin që Uragani Dorian ka sjellë në Bahamas, ku unë zotëroj pronë dhe vizitoj shpesh,” shkroi ai. “Bashkëndjej me të gjithë ata që vuajnë dhe atyre që kanë humbur të dashurit.

“Ndërsa përpjekjet e rimëkëmbjes dhe lehtësimit vazhdojnë, unë do të ndjek situatën nga afër dhe do të punoj për të identifikuar agjencitë jofitimprurëse ku fondet do të kenë ndikimin më të madh.

“Populli Bahamian është i fortë dhe shpresoj se dhurimi im do të ndihmojë, pasi ata punojnë për t’u rikuperuar nga kjo stuhi katastrofike.”/Indeksonline/