10:53 / E Mërkurë, 06 Dhjetor 2017 / indeksADMonline

Ministri i Financave tregon për marrëveshjen e nënshkruar prej 7.5 milion euro

Ministri i Financave Bedri Hamza në seancën e sotëm në të cilën po diskutohet për buxhetin e vitit 2018, ka konfirmuar se ka nënshkruar një marrëveshje me KFV-në për 7.5 milion euro euro grant që kontribuon në fondin për garantimin e kredive dhe ti ndihmon sektorin privat sidomos ndërmarrjet e vogla dhe të mesme.

“Ligjet e Kosovës aty ku nuk janë të harmonizuara duhet të harmonizohn me direktivat e BE-së. Prandaj fokusi jonë është që të krijojmë parakushte për zhvillimin e sektorit privat dhe bartës i zhvillimit ekonomik të jesh sektori privat dhe kontribuues dhe gjenerues i rritjes ekonomike. Në këtë drejtim kamë kënaqsinë të ju informoj se kamë nënshkruar një marrëveshje me KFV-në për 7.5 milion euro grant që kontribuon në fondin për garantimin e kredive dhe ti ndihmon sektorin privat sidomos ndërmarrjet e vogla dhe të mesme”, ka thënë Hamza. /Indeksonline/