23:56 / E Premte, 03 Shkurt 2023 / MSH

Ministrja Haxhiu inkurajon opozitën të përdor gaz lotsjellës nëse themelohet Asociacioni njëetnik

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu e ka inkurajuar opozitën që të përdor gaz lotsjellës në qoftëse qeveria e tyre do ta themelojë një Asociacion mono-etnik.

Haxhiu ka folur për kohën sa LVV-ja ishte në opozitë dhe përdoret gazin lotsjellës, duke thënë se ishte koha më e vështirë e saj.

“Unë jam e bindur se po të mos ishin ato metoda që i kemi përdorur, sot do t’i vuanim pasojat e Zajednicës… Konsideroj se ka qenë një prej periudhave të mia më të vështira” – ka thënë Haxhiu në ATV.

Duke e inkurajuar opozitën që të përdor gazin lotsjellës, Haxhiu ka thënë se mund të ju tregojë edhe mënyrën se si e kanë gjetur.

“I inkurajoj ata se në qoftë se kanë një qeveri, qeverinë tonë, e cila përpiqet që të themelojë një Zajednicë me kompetenca ekzekutive, një Zajednicë etnike apo siç e përmendi Kryeministri, mono etnike, atëherë le ta bëjnë këtë… Mund edhe t’iu tregojmë mënyra se si e kemi gjetur gazin lotsjellës sepse ka qenë sekret… E kanë të gatshëm modelin”, theksoi ajo.