23:33 / E Enjte, 27 Shtator 2018 / indeksADMonline

Mpirjet e këmbëve mund t’i lironi me këto ushtrime

Humerusi  është nervi më i gjatë dhe më i gjërë në trupin tuaj që shkon nga legeni deri në këmbë. Nëse është i acaruar ose i prerë, ju mund të vuani nga dhimbje të nervit shiatik, një lloj dhimbje e rëndë që zakonisht shkon poshtë në një nga këmbët tuaja.

Ndër simptomat e tjera, mund të përjetoni një ndjenjë të dobësisë, mpirjeje, ndjesi djegie ose ndjeshje shpimi në këmbën dhe këmbën e prekur.

Nëse nuk trajtohet si duhet, ky kusht mund të ndikojë seriozisht në cilësinë e jetës tuaj duke shkaktuar lëvizje dhe balancë të dobët.

Stërvitja e maces

Shtrëngimi i fyellit

Ushtrimi i shpendëve

Shtrirja e fluturave

 

Këmbë në uthull 

Paketat e akullit ose pllakat e ngrohjes

Aktiviteti fizik

Qëndrimi i duhur

Pozita e duhur e gjumit