16:15 / E Hënë, 16 Prill 2018

MPMS me fushatA� vetA�dijesuese pA�r sigurinA� dhe shA�ndetin nA� punA�

NA� vazhdA�n e ngritjes sA� vetA�dijes pA�r respektimin e legjislacionit dhe avancimin e kushteve nga siguria dhe shA�ndeti nA� punA�, Ministria e PunA�s dhe MirA�qenies Sociale, nA� bashkA�punim me Inspektoratin e PunA�s, ka pA�rgatitur fushatA�n vetA�dijA�suese pA�r sigurinA� dhe shA�ndet nA� punA� me moton, a�?Siguria dhe ShA�ndeti nA� punA� mbi tA� gjithaa�?.

KA�tA� gjA� e ka bA�rA� ditur i pari i MPMS-sA�, Skender ReA�ica gjatA� seancA�s sA� sotme tA� kuvendit tA� KosovA�s ku ka thA�nA� se kjo fushatA� do tA� lansohet brenda pak ditA�ve.

a�?QA�llimi i kA�saj fushate A�shtA� vetA�dijA�simi i punA�dhA�nsve dhe punA�marrA�sve pA�r sigurinA� dhe shA�ndetin nA� punA�, si dhe do tA� tregohet se MPMS dhe Inspektorati i PunA�s janA� tA� pA�rkushtuar nA� zbatimin e ligjit nA� pA�rpikA�ria�?, ka thA�nA� ReA�ica.

Ministri ReA�ica tha se gjatA� tre mujorit tA� parA� tA� kA�tij viti, Inspektorati i PunA�s ka realizuar gjithA�sejt 2453 inspektime dhe ka shqiptuar afA�rsisht 50 gjoba kurse gjatA� vitit 2017, inspektorati ka realizuar 8128 inspektime dhe gjatA� kA�tij viti janA� shqiptuar 233 gjoba punA�dhA�nA�sve tA� cilA�t nuk e kanA� respektuar legjislacionin nA� fuqi.

ReA�ica tregoi se nA� fund tA� vitit 2017, MPMS ka miratuar 10 rregullore pA�r sigurinA� dhe shA�ndetin nA� punA�, ndA�rsa viti 2018 A�shtA� vit i cili sipas tij do tA� karakterizohet me mbikA�qyrje tA� fortA� tA� zbatimit tA� kA�tyre rregulloreve dhe legjislacionit nA� pA�rgjithA�si./Indeksonline/