11:46 / E Mërkurë, 07 Korrik 2021 / A. M.

MSh-ja njofton se tani mund të vaksinohen edhe qytetarët e moshës mbi 40 vjeçare

Ministria e Shëndetësisë i informon qytetarët se nga dita e sotme, e mërkurë, 7 korrik 2021, për marrje të vaksinës kundër COVID 19, përmes platformës e-Kosova, termine mund të caktojë edhe kategoria e qytetarëve të moshës mbi 40 vjeç.

Po ashtu bëhet e ditur se në të njëjtën kohë termine mund të caktojnë edhe kategoritë të cilat më herët janë përfshirë në procesin e vaksinimit kundër COVID-19 si:

  • Personat me sëmundje kronike pa dallim moshe (me dëshmi mjekësore);
  • Qytetarët që i takojnë ndonjërit nga profesionet si: Punëtorë shëndetësorë; Mësimdhënës, Forcat e sigurisë (Policia dhe FSK), pjesëtarët e Këshillit të Sigurisë së Kosovës; pjesëtarët e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë, pjesëtarët e Autoritetit Civil të Kosovës, zjarrfikësit;
  • Qytetarët të cilëve u kërkohet vaksinimi nga ambasadat për udhëtim jashtë vendit (për çështje të vizave).
  • Zyrtarët publikë;
  • Zyrtarët e Agjencionit të Aviacionit;
  • Agjencia Shtetërore e Navigimit Ajror;
  • Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari”;
  • Zyrtarët doganorë;
  • Gazetarët;
  • Gastronomia-dëshmi kontrata e punës.

Ministria tërheqë vërejtjen se cilado kategori e qytetarëve që merr mesazhin/njoftimin për vaksinim, me rastin e paraqitjes në qendrën e vaksinimit sipas vendbanimit të tij, të ketë me vete dëshmi për kategorinë të cilës i përket.