18:25 / E Enjte, 16 Janar 2020

Mund të mendoni se këto zakone janë toksike për lidhjen tuaj, por në fakt nuk janë

Asnjë lidhje nuk mund të jetë e njejtë, dhe secila lidhje ka dinamikën e saj. Mirëpo janë disa zakone ose më mirë të themi gjera që bëhen në lidhje që në fakt janë shumë të shëndetshme por njerëzit kanë tendenca t’i marrin si toksike.

Disa konflikte është mirë të rrinë të pazgjidhura

Çiftet e suksesshme pranojnë dhe kuptojnë se disa konflikte janë të pashmangshme, se gjithmonë do të ketë gjëra të caktuara që nuk i pëlqejnë në lidhje me partnerin, ose gjëra me të cilat nuk pajtohen – gjithçka që është në rregull. Ju nuk duhet të ndjeni nevojën për të ndryshuar dikë për t’i dashur ata. Dhe nuk duhet të lejoni që disa mosmarrëveshje të prishin atë që përndryshe është një marrëdhënie e lumtur dhe e shëndetshme.

Ndonjëherë, përpjekja për të zgjidhur një konflikt mund të krijojë më shumë probleme sesa rregullon. Disa beteja thjesht nuk ia vlen të luftosh. Dhe ndonjëherë, strategjia më e mirë e marrëdhënies është ajo ‘jeto dhe lej të jetojnë’.

Të jeni i gatshëm të lëndoni ndjenjat e njëri tjetrit

Për një lidhje të shëndetshme duhet të jemi të sinqertë. Nëse i thekson partnerit tuaj se ku është gabim është tipari më i vlefshëm që mund t’i ofrosh atij. Sigurt, ndjenjat dhe egot lëndohen, mund të argumentoni pa fund, mirëpo pas disa orësh qetësi do të kuptoni se ai që ju do gjithmonë do tentojë të ju hap sytë edhe nëse një gjë e tillë ju lëndon.

Bëni diçka më të rëndësishme në marrëdhënien tuaj sesa thjesht ta bëni njëri-tjetrin të ndjehet mirë gjatë gjithë kohës.

Të jeni i gatshëm t’i jepni fund lidhjes

Sakrifica romantike idealizohet në kulturën tonë. Pothuajse çdo film me romancë në qendër të tij paraqet një personazh të dëshpëruar dhe nevojtar, i cili trajton veten si qen për të dashuruar me dikë.

E vërteta është standardet tona për atë që duhet të jetë një “lidhje e suksesshme” janë mjaft të palogjikshme. Nëse një lidhje mbaron dhe dikush nuk ka vdekur, atëherë ne e shohim atë si një dështim, pavarësisht nga rrethanat emocionale ose rrethanat e pranishme në jetën e një personi. Dhe kjo është një lloj çmendurie.

Ndonjëherë e vetmja gjë që mund ta bëjë një lidhje të suksesshme është përfundimi i saj në kohën e duhur, përpara se të bëhet shumë e dëmshme. Dhe gatishmëria për ta bërë këtë na lejon të vendosim kufijtë e nevojshëm për të ndihmuar veten dhe partnerin tonë të rriten së bashku.

 Të tërhiqeni nga personat me të cilët nuk je në lidhje

Një nga tiranitë mendore me të cilat përballemi në një lidhje jo të sinqertë është situata kur çdo mendim i butë emocional ose seksual që nuk përfshin partnerin tuaj është një tradhti e lartë.

Aq sa do të donim të besonim se kemi sy vetëm për partnerin tonë, biologjia thotë ndryshe. Por e vërteta është, ne jo vetëm që jemi në gjendje të tërhiqemi nga njerëz tjerë, është një pashmangshmëri biologjike.

Kur i përkushtohemi një personi, jo te gjitha mendimet, ndjenjat ose perceptimet tona do të jenë për ta. Ne nuk mund të kontrollojmë mendimet, ndjenjat dhe perceptimet tona shumicën e kohës.

Ajo që ne mund të kontrollojmë janë veprimet tona. Dhe ajo që ne i përkushtohemi atij personi të veçantë janë ato veprime. Lërini gjithçka tjetër të vijë e të shkojnë, mos ndjeni faj, dhe mos harroni pse mes gjithë njerëzve keni zgjedhur të jeni më partnerin tuaj.