22:03 / E Mërkurë, 18 Prill 2018

Mungesa e kuorumit nA� Kuvend lA� nA� sirtarA� projektligjet

Mungesa e kuorumit nA� Kuvendin e KosovA�s ka bA�rA� qA� njA� numA�r i madh i projektligjeve tA� mbesin pa u shqyrtuar. QA� nga fillimi i legjislaturA�s sA� VI-tA� tA� Kuvendit, janA� miratuar vetA�m 27 projektligje, ndA�rsa nA� pritje janA� edhe 30 tA� tjera.

KA�shtu ka bA�rA� tA� ditur pA�r Indeksonline, Agnesa Haxhiu nga KDI, organizatA� qA� monitoron punA�n e Kuvendit tA� KosovA�s.

a�?PA�r tetA� muajt e parA� tA� LegjislaturA�s sA� VI-tA� Kuvendi i KosovA�s ka arritur qA� tA� shqyrtojA� dhe miratojA� gjithsej 27 projektligje ndA�rkaq nA� procedurA� tA� shqyrtimit janA� edhe 30 projektligje tA� tjera. Mungesa e kuorumit me tA� cilA�n po pA�rballet Kuvendi kohA�ve tA� fundit ka ndikuar nA� zvarritjen e shqyrtimit tA� projektligjeve, A�ka edhe ka rezultuar me njA� numA�r tA� vogA�l tA� ligjeve tA� miratuara. SA� fundmi 11 projektligje (pjesA� e AgjendA�s pA�r Reforma Evropiane) janA� shqyrtuar dhe miratuar me procedurA� tA� pA�rshpjetuar pA�r shkak tA� mos shqyrtimit tA� tyre me kohA�a�?, ka thA�nA� Haxhiu.

Sipas saj, numri i projektligjeve qA� janA� nA� pritje pA�r shqyrtim mund tA� ndryshojA�, varA�sisht se sa tA� tilla dorA�zohen nga Qeveria nA� Kuvend.

a�?PA�rveA� kA�tyre 30 projektligjeve qA� aktualisht janA� nA� procedurA� tA� shqyrtimit nA�pA�r komisionet pA�rkatA�se, numri i pA�rgjithshA�m i projektligjeve qA� do tA� shqyrtohen deri nA� fund tA� kA�tij sesioni varet mA� shumA� nga ajo se edhe sa projektligje do tA� dorA�zohen nga Qeveria nA� Kuvend, meqA� A�shtA� sponzorizuesi kryesor i projektligjevea�?, A�shtA� shprehur ajo.

A�A�shtjen e kuorumit si problem e ka ngritur edhe deputeti nga radhA�t e NismA�s Socialdemokrate, Haxhi Shala. I njA�jti dje pA�r Indeksonline pati deklaruar se Parlamenti ka problem pA�r numrat.

a�?PunA�t vazhdojnA� por kemi pak vA�shtirA�si nA� Parlament pA�r shkak tA� numrave qA� i kemi nA� mungesA�a�?, kishte thA�nA� ai.

NdA�rkohA�, mungesa e kuorumit ka shkaktuar vA�shtirA�si edhe nA� seancA�n e dy ditA�ve tA� fundit, meqA� nuk A�shtA� arritur tA� votohet dhe nuk kanA� kaluar as rekomandimet pA�r shA�ndetA�sinA�./Indeksonline/