75 Mall Live Search
18:17 / E Martë, 28 Mars 2023 / MSH

Murati: Deficiti buxhetor është zvogëluar në rekord historik

Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka njoftuar se deficiti buxhetor është zvogëluar.

Përmes disa statistikave të ndara në facebook, Murati ka thënë se financat publike janë kthyer në binarë dhe se thesi i shqyer është qepur.

“Jemi kujdesur që të mos shkaktojmë barrë të paqëndrueshme financiare e të mos rrisim borxhin publik, përkundër faktit që kishim pakot mbështetëse më voluminoze në rajon” ka thënë Murati.

Ky është postimi i plotë i tij:

Deficiti buxhetor zvogëlohet në rekord historik

Financat publike janë kthyer në binarë dhe thesi i shqyer është qepur.

Jemi kujdesur që të mos shkaktojmë barrë të paqëndrueshme financiare e të mos rrisim borxhin publik, përkundër faktit që kishim pakot mbështetëse më voluminoze në rajon.

May be an image of text that says 'REPUBLIKA KOSOVES MINISTRIAE FINANCAVE, PUNES DHE TRANSFEREVE Deficiti Pergjithshëm milionë EUR 2018 I 2019 -100 2020 2021 -200 I -177.2 2022 -300 -46.1 -205.3 -104.2 -400 -500 -600 512.7'