15:36 / E Shtunë, 25 Nëntor 2017 / indeksADMonline

NASA: Kjo bimë ndalon gërhitjen dhe pastron ajrin

Shkaqet e gërhitjes mund të jenë ftohja, gjuha e dëmtuar, mukoza e dëmtuar.

Gërhitja për një kohë të gjatë mund të shkaktojë probleme të rënda shëndetësore, madje edhe  goditje në zemër dhe tru.

Por, shkencëtarët thonë se ka një mënyrë të thjeshtë për të ndërprerë gërhitjen, dhe nuk është në pyetje asnjë mjet apo operacion, madje edhe nuk kushton shumë.

NASA ka kryer një hulumtim që ka treguar se bima e ananasit në dhomën e gjumit e zvogëlon dukshëm gërhitjen dhe nxit gjumin e mirë.

Bima Bromelia, e njohur si ananas, prodhon oksigjen gjatë natës dhe jo gjatë ditës si shumica e bimëve, gjë që përmirëson cilësinë e ajrit, e me vetë këtë edhe gjumin, shkruan Veriplant World.

Bromelia më së shumti rritet në Holandë.