12:58 / E Martë, 17 Prill 2018

NA� A�ikago mund ta��ju lA�nA� edhe 2 mijA� dollarA� bakshish

PA�r pjesA�n mA� tA� madhe tA� amerikanA�ve, njA� bakshish i mirA� nA� njA� restorant arrin maksimalisht deri nA� 20% tA� faturA�s.

Por, A�a��mund tA� thuhet pA�r njA� bashkish prej 260% ? PikA�risht ky rast u regjistrua tA� dielA�n nA� mbrA�mje nA� restorantin a�?Bokaa�?, njA� ndA�rtesA� shumA� pranA� A�ikagos, ku njA� klient shumA� i kA�naqur nga darka, fatura e sA� cilA�s ishte 759 dollarA�, la njA� bakshish prej 2 000 dollarA�sh.Restoranti, i cili bA�ri publik informacionin ditA�n e hA�nA� ka dashur tA� ruajA� anonimatin e klientit mjaft bujar, i identifikuar vetA�m si a�?Mike, njA� vizitor i ardhur nga Seattlea�?.

Restoranti a�?Bokaa�?, me njA� yll Michelin, pA�rshkruhet si njA� restorant i njA� cilA�sie tA� lartA� si dhe pA�r A�mime gjithashtu tA� larta.a�?Pasi la fillimisht 300 dollarA�, pasi pagoi faturA�n prej 759 dollarA�, klienti iu drejtua kuzhinA�s pA�r ta��i dhA�nA� 100 dollarA� secilit prej 17 personave tA� stafit tA� restorantita�?, njoftoi menaxhimi i restorantit.Ai postoi nA� Instagram njA� foto tA� kA�tij klienti tA� veA�antA� duke pozuar sA� bashku me stafin.Restoranti a�?Bokaa�? po pA�rjeton njA� periudhA� tA� favorshme. Ai A�shtA� i nominuar pA�r njA� a�?James Beard Awarda�?, A�mimi prestigjioz amerikan nA� fushA�n e gastronomisA�.Fituesi do tA� shpallet mA� 7 maj gjatA� njA� ceremonie nA� A�ikago.