16:59 / E Mërkurë, 13 Janar 2021 / I.S

Në këmbim të miliona dollarëve, Shakira shet të drejtat autoriale të muzikës së saj

Të gjitha 145 këngët e saj, duke përfshirë “Hips Don’t Lie”, “Whenever, Wherever” dhe “She Wolf”, janë përfshirë në marrëveshje.

Këngët e kanë bërë atë artisten femër më të shitur latine të të gjitha kohërave, me 80 milionë disqe të shitura në të gjithë botën.

Marrëveshja u arrit me Hipgnosis Song Fund, i cili gjithashtu kohët e fundit bleu muzikën e Bob Dylan dhe Neil Young.

Kompania Hipgnosis nuk zbuloi detajet financiare të shitjes, por zakonisht paguan ekuivalentin e honorareve 15 vjet përpara.

Me lehtësimin e taksave, shumë njerëz largohen me “para me vlerë rreth 25 vjet në një projekt”, i tha BBC-së, themeluesi i kompanisë, Merck Mercuriadis vitin e kaluar.

Kjo u siguron artistëve një siguri të menjëhershme financiare, ndërsa Hipgnosis, e cila zotëron këngët në vazhdimësi, shpreson të fitojë duke ndërtuar rrjedha të reja të të ardhurave për muzikën përmes licensimit të filmit dhe TV, mallrave, versioneve të kopertinës dhe honorareve të performancës.