17:14 / E Hënë, 16 Prill 2018

NA�se rrini natA�n zgjuar, mund tA� vdisni

ShkencA�tarA�t thonA� se qA�ndrimi zgjuar gjatA� natA�s pA�r njA� kohA� tA� gjatA� mund tA� shkaktojA� pasoja serioze pA�r shA�ndetin, duke pA�rfshirA� edhe vdekjen e parakohshme.

Revista shkencore Chronobiology International ka publikuar studimin nA� tA� cilin thuhet se nA�se qA�ndroni zgjuar natA�n atA�herA� rrezikoni tA� prekeni nga diabeti, A�rregullimet psikike dhe vdekja e parakohshme.

ShkencA�tarA�t kanA� kryer analiza tA� 433.268 personave tA� rritur nA� Britani tA� Madhe gjatA� njA� periudhe prej gjashtA� vjet e gjysmA�.

GjatA� studimit kanA� vdekur mA� shumA� se 10.000 bashkA�pjesA�marrA�s dhe shkencA�tarA�t kuptuan se kanA� vdekur dhjetA� pA�r qind e atyre qA� kishin deklaruar se qA�ndrojnA� zakonisht natA�n zgjuar.

Temat: