10:54 / E Shtunë, 19 Tetor 2019

Netflix nuk do t’i lejojë përdoruesit që të ndajnë fjalëkalimin me miqtë dhe familjen

Netflix ka njoftuar se po kërkon të kufizojë ndarjen e fjalëkalimeve.

Tema e ndarjes së fjalëkalimeve u diskutua në intervistën e fitimeve të Q3 2019 të platformës transmetuese në fillim të kësaj jave.

Kur përdoruesit ndajnë fjalëkalime, ata në thelb po ndajnë një llogari të vetme Netflix, e cila natyrisht anashkalon modelin e biznesit të Netflix, sipas të cilit çdo familje duhet të ketë llogarinë e vet.

Përdoruesit tashmë janë në gjendje të ndajnë llogaritë në një farë mase duke vendosur disa profile shikimi në një hyrje të vetme, por ndarja e fjalëkalimeve e merr atë qasje në një nivel tjetër.

Greg Peter, zyrtari kryesor i produktit Netflix, u pyet gjatë intervistës sesi kompania planifikon të adresojë ndarjen e fjalëkalimeve pa “tjetërsuar një pjesë të caktuar të bazës së përdoruesit të saj”.

“Ne vazhdojmë ta monitorojmë atë, kështu që po shikojmë situatën,” tha Peter.

“Ne do t’i shohim ato mënyra miqësore ndaj konsumatorit për të shtyrë në skajet e kësaj.”

Peter tha se ndërmarrja nuk kishte “plane të mëdha” për tu shpallur menjëherë.

Ndarja e fjalëkalimeve ka qenë një temë me interes në industrinë e transmetimit për disa kohë.

Sipas ndërmarrjes kërkimore Magid, 35 përqind e mijëvjecarëve ndajnë fjalëkalimet e tyre për shërbime streaming, krahasuar me 19 përqind të Generation Xers dhe 13 përqind të Baby Boomers.

Në përgjithësi, vlerësohet nga Magid që nëntë përqind e klientëve merren me ndarjen e fjalëkalimeve. Ndërsa kjo përqindje nuk duket e lartë në shikim të parë, praktika mund të shtojë deri në miliona dollarë. /IndeksOnline/