08:12 / E Hënë, 16 Prill 2018

Nga forcimi i imunitetit deri tek rA�nia nA� peshA�, pse duhet tA� provoni limonin e ngrirA�

Terapia e limonit tA� ngrirA� ofron njA� metodA� tA� thjeshtA� e tA� shijshme pA�r tA� pA�rfituar kA�to vlera tA� rA�ndA�sishme shA�ndetA�sore.A�AntioksidantA�t tek limoni luftojnA� qelizat e kA�qija dhe rrisin fuqitA� mbrojtA�se tA� trupit.

Limoni i ngrirA� luan njA� rol plotA�sues, parandalues dhe kundA�rveprues ndaj radikaleve tA� lira.A�LA�kura e limonit pA�rmban 10 herA� mA� shumA� vitamina se lA�ngu.A�PikA�risht tek lA�kura fshihen vlerat mA� tA� mira mjekA�sore tA� limonit tA� cilat ne pA�r fat tA� keq i hedhim tutje.A�LA�kura e limonit pA�rmban pektinA�, vitaminA� C, flavonoidA� dhe mA� shumA� se 22 pA�rbA�rA�s tA� tjerA� qA� ngadalA�sojnA� oksidimin e qelizave.

Terapia e limonit tA� ngrirA� A�shtA� ideale pA�r tA� luftuar njA� sA�rA� sA�mundjesh tA� pA�rditshme ndaj tA� cilave jemi tA� ekspozuar siA� janA� e ftohura, infeksionet apo gripi.A�GjatA� gatimit, lA�kura e limonit humbet 40 pA�rqind tA� vlerave por nA�se ngrihet lA�kura i ruan tA� gjitha.A�SiA� e dini, limoni A�shtA� ideal pA�r tA� pastruar organizmin dhe pA�r tA� pastruar gjakun nga lipidet tA� cilat shkaktojnA� kolesterolin e keq qA� mA� pas akumulohet si yndyrA�. EkspertA�t thonA� se njerA�zit duhet tA� konsumojnA� tA� paktA�n 75 gramA� limon nA� ditA� si pjesA� e njA� regjimi tA� shA�ndetshA�m ushqimor.

lemofrg

PA�RGATITJA:

Ju mund tA� mbani nA� ngrirje 2 limonA� ose ta��i prisni nA� copa dhe ta��i grini e mA� pas ta��i fusni nA� ngrirje.A�EkspertA�t gjithA�sesi rekomandojnA� ngrirjen e limonit tA� plotA�.A�Pasi limoni tA� jetA� ngrirA�, grijini nA� grirA�se.A�ShpA�rthimi i aromA�s karakteristike do tA� jetA� i menjA�hershA�m.A�Ju mund tA� pA�rfshini grimcat e limonit nA� gatime tA� ndryshme.A�Merrni 25 gramA� nga pluhuri i grirA� dhe konsumojeni me kos.A�TA� njA�jtA�n sasi mund ta shtoni nA� sallatA�n me spinaq, arra, djathA� e domate qershi.A�Limonin e grirA� mund ta shtoni nA� A�aj ose nA� sallatA� frutash.A�NA�pA�rmjet kA�saj taktike, mund tA� shfrytA�zoni tA� gjithA� kA�tA� agrume tA� mrekullueshme dhe tA� merrni prej saj njA� mburojA� tA� hekurt pA�r shA�ndetin.