17:29 / E Shtunë, 14 Prill 2018

Ngjarjet e mahnitshme qA� ndodhA�n vetA�m njA� herA�!

Sapo tA� keni njA� vA�shtrim mA� tA� afA�rt nA� botA�n e njohur rreth jush, do tA� gjeni shumA� gjA�ra tA� reja, interesante dhe ndonjA�herA� tA� mrekullueshme nA� tA�.A�Besoni apo jo, ka shumA� ngjarje tA� njA�pasnjA�shme qA� ndodhin gjatA� gjithA� kohA�s dhe vazhdojnA� tA� na habisin edhe vite mA� vonA�, shkruan Bright Side, transmeton Indeksonline.

MA� poshtA� gjeni disa ngjarje tA� mrekullueshme tA� cilat kanA� ndodhur vetA�m njA� herA�.

1. Timothy Brown, i cili A�shtA� shA�ruar nga SIDA.

NjA� qytetar amerikan, Timothy Ray Brown, i njohur gjithashtu si “Patienti i Berlinit”, konsiderohet tA� jetA� njeriu i parA� nA� botA� qA� ‘vrau’A�AIDS-in e tij.

2. Erozioni nA� Niagara Falls nA� 1969

3. ShpA�rthimi i tA� qeshurave nA� Tanganyika (tani Tanzania) nA� vitin 1962

Ky rast nuk A�shtA� i vetmi nA� historinA� e botA�s, por A�shtA� i vetmi qA� A�shtA� regjistruar.

Kjo ndodhi me 30 janar tA� vitit 1962, kur tri vajza – nxA�nA�sit e shkollave tA� krishtera – filluan tA� qeshura pakontrollueshme.A�Shkolla u mbyll porA� e qeshura vazhdoi.

Fenomeni zgjati 18 muaj, 14 shkolla u mbyllA�n dhe mA� shumA� se njA� mijA� njerA�z u “kapA�n” nga kjo epidemi.

Disa shkencA�tarA� besojnA� se arsyeja pA�r njA� ngjarje tA� tillA� ishte pA�r shkak tA� rregullave tepA�r tA� rrepta dhe mA�suesve.A�Ky shpA�rthim i qeshur duket se ka qenA� njA� lloj proteste tek fA�mijA�t.

4. Aksidenti i Liqenit Nyos

MA� 21 gusht 1968, Liqeni Nyos u bA� njA� vrasA�s.A�NjA� sasi e madhe e oksidit karbonik u lA�shua nA� ajA�r dhe njA� mjegull helmues zbriti nA� kodrA�n malore.

Si rezultat, mbi 1,700 njerA�z vdiqA�n si dhe shumA� kafshA� dhe zogj.A�Gazi udhA�tonte nA� njA� distancA� prej 88,500 ft, duke mos lA�nA� asnjA� shans pA�r ndonjA� organizA�m tA� gjallA� qA� tA� mbijetonte.

Sot liqeni dhe gazrat e tij derdhen rregullisht.

5. Zhdukja e Regjimentit Norfolk

A�NA� gusht tA� vitit 1915, skuadrat e regjimentit tA� Norfolkut sulmuan fshatin Anafartha (Turqi).A�NA� rrugA�n e tyre ushtarA�t hynA� nA� njA� “re tA� mjegullt” tA� A�uditshme dhe kur ata dalin prej saj, vA�rejnA� 267 njerA�z ishin zhdukur.

6. GjurmA�t e kA�mbA�ve tA� djallit nA� Devon

Ky incident ka ndodhurA� nA� shkurt tA� vitit 1855 nA� Devon.A�Ishte kA�tu qA� disa gjurmA� tA� huaja u shfaqA�n nA� dA�borA�.A�KA�to ishin printime nA� formA� tA� kA�mbA�ve dhe rrA�nja ishte gjithashtu e pazakontA�. Kopjet u gjetA�n edhe nA� disa A�ati dhe oxhakA� tA� shtA�pive pA�rreth.A�Edhe me gjithA� kA�tA�, qytetarA�t pretendonin se nuk dA�gjonin asnjA� zhurmA�, duke pA�rfshirA� tingujt e ecjes sA� A�do A�ati.

NjerA�zit krijuan njA� legjendA� tA� frikshme dhe e lidhA�n atA� me vizitA�n e natA�s sA� Djallit.

A�7.A�A�NjA� vajzA� australiane ndryshoi llojin e saj tA� gjakut.

Demi-Lee Brennan, njA� vajzA� 9-vjeA�are australiane, u bA�A�qenieA�e parA�A�njerA�zore e regjistruar pA�r tA� ndryshuar llojin e saj tA� gjakut.A�Kjo ndodhi pas njA� operacioni qA� i dha asaj njA� transplantim tA� mA�lA�isA� nga njA� dhurues i gjinisA� mashkullore.

8. ShA�nimet e Ricky Mccormick

Ricky Moccormick ishte njA� 41 vjeA�ar amerikan, trupi i tA� cilit u gjetA� i vdekur mA� 30 qershor 1999 nA� njA� fushA� gruri pothuajse 78.8 ft larg shtA�pisA� sA� tij.A�Kjo ishte me tA� vA�rtetA� e A�uditshme, sepse Ricky nuk kishte makinA�, dhe natyrisht, nuk kishte asgjA� pA�r tA� bA�rA� nA� fushA�n e misrit.A�MegjithA�se nuk arritA�n tA� zbulonin shkakun e vdekjes sA� tij, policia u intrigua nga shA�nimet e gjetura nA� xhepat e viktimA�s.A�Ka letra tA� paqartA�, tA� cilat besohet tA� jenA� njA� lloj kodimi.

ShA�nimet nuk mund tA� dekodohen edhe tani, kA�shtu qA� FBI fton tA� gjithA� njerA�zit qA� tA� provojnA� tA�zbulojnA� se A�farA� thonA� letrat.A�Rregulli i vetA�m A�shtA� qA� ju duhet tA� njihni anglisht shumA� mirA�.

9. I burgosuri i MaskA�s sA� Hekurt