16:33 / E Hënë, 26 Tetor 2020

Nis riatdhesimi i fëmijëve shqiptar nga kampi Al-Hol në Siri, dalin 4 të parët

Gjysmë Hëna e Kuqe siriane ka bërë të ditur ditën e sotme se ka nisur riatdhesimi i fëmijëve shqiptarë nga kampi Al-Hol në Siri.

Përmes një videoje të publikuar në rrjetet sociale tregohen momente të këtij operacioni.

“Bashkëpunimi humanitar i kthen familjet nga kampi Al-Hol në Shqipëri

Pas sigurimit të të gjitha lehtësive të nevojshme nga qeveria Siriane, përpjekjet e Gjysmëhënës Arabe Siriane #Red lhlạl, në bashkëpunim me palët e interesuara, patën sukses në përfundimin e detyrës për kthimin e familjeve të banorëve të kampit në vendin e tyre, me kërkesë të qeverisë shqiptare.

Pasi kreu teste të gjera mjekësore para se të largohej nga kampi, Gjysmëhëna e Kuqe shoqëroi shtetasit shqiptarë gjatë rrugës nga kampi për në Damask, nën ndjekjen dhe mbikëqyrjen e Inxhinierit Khaled Habbati, Shefi i organizatës.

Konsulli i Përgjithshëm Shqiptar në Liban, Mark Gharbel dhe delegacioni i tij shoqërues, gjithashtu do t’i shoqërojë ata në udhëtimin e tyre nga Damasku në Shqipëri.

Organizata e Gjysmëhënës së Kuqe Arabe Siriane falënderon Federatën Ndërkombëtare të Gjysmëhënës së Kuqe lhlạl dhe #Red lşlyb dhe falënderon Presidentin e Federatës, Z. Francisco Roça, partnerët humanitarë dhe të gjitha palët në terren; për lehtësimin e përfundimit të këtij misioni dhe detyra të tjera të organizatës, e cila synon të lehtësojë vuajtjet njerëzore dhe të mbrojë dinjitetin e të prekurve, janë të përkushtuar ndaj parimeve të Lëvizjes Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe”, thuhet për operacionin.