22:50 / E Shtunë, 21 Prill 2018 / indeksADMonline

Nisi para 7 viteve, objekti i AdministratA�s nA� PodujevA� ende jo funksional

Kishte nisur tA� ndA�rtohej nA� dhjetor tA� vitit 2011, por objekti i AdministratA�s Komunale nA� PodujevA� ende nuk A�shtA� funksional. Ky projekt ishte paraparA� tA� pA�rfundojA� nA� vitin 2013 dhe tA� ishte gati pA�r tu pA�rdorur pA�r nevojat e komunA�s.

Objekti i cili gjendet nA� qendA�r tA� PodujevA�s nA� pamje tA� parA� shihet i pA�rfunduar dhe gati pA�r tu pA�rdorur, por njA� gjA� e tillA� nuk ka ndodhur ende.

ZyrtarA�t nga Komuna e PodujevA�s pA�r Indeksonline kanA� thA�nA� se ky projekt A�shtA� nA� fazA�n pA�rfundimtare por qA� organi mbikA�qyrA�s komunal ka evidentuar disa defekte gjatA� punimeve, tA� cilat po sanohen nga kompania mbikA�qyrA�se.

a�?NdA�rtimi i objektit tashmA� A�shtA� nA� fazA�n pA�rfundimtare. Organi mbikA�qyrA�s komunal ka evidentuar disa defekte-lA�shime gjatA� punA�ve pA�rfundimtare, tA� cilat janA� duke u sanuar nga punA�kryesi. PA�rndryshe, Komuna tashmA� ka filluar inventarizimin e objektit, sepse nga kompania e kontraktuar nga Komisioni Evropian pA�r kryerjen e punimeve kemi marrA� zotimin qA� gjatA� kA�tij muaji do tA� bA�het pranimi teknik i objektita�?, ka thA�nA� zyrtari pA�r informim nA� KomunA�n e PodujevA�s, Nazmi Elezi.

Por, ndryshe ka thA�nA� vet donatori pA�r ndA�rtimin e kA�tij objekti e qA� A�shtA�, Zyra e Bashkimit Evropian nA� KosovA�.

KA�ta tA� fundit fajin pA�r mos pA�rfundimin ia lA�nA� KomunA�s sA� PodujevA�s, duke thA�nA� se nuk kanA� bA�rA� ende dA�rgimin dhe instalimin e nA�nstacionit tA� shpA�rndarjes me energji elektrike.

a�?Projekti A�shtA� nA� fazA�n pA�rfundimtare. Arsyet pse nuk A�shtA� lA�shuar ende A�shtA� vonesa nA� dA�rgimin dhe instalimin e nA�nstacionit tA� shpA�rndarjes me energji elektrike (njA� detyrim i komunA�s qA� A�shtA� pA�rcaktuar nA� marrA�veshjen mes Bashkimit Evropian dhe KomunA�s sA� PodujevA�sa�?, thuhet nA� pA�rgjigjen e tyre.

Sipas tyre sapo ndA�rtesa tA� lidhet me rrjetin e energjisA� elektrike, do tA� bA�hen edhe disa teste dhe ndA�rtesa do tA� mund tA� pA�rdoret.

a�?Sapo ndA�rtesa tA� lidhet me rrjetin e furnizimit me energji elektrike, do tA� kryhen testet e komisioneve tA� instalimeve mekanike dhe tA� ngrohjes sA� ndA�rtesA�s. Testet pritet tA� ekzekutohen nA� javA�t e ardhshme, kA�shtu qA� ndA�rtesa mund tA� pranohet sipas kA�rkesave tA� kontratA�sa�?, pA�rfunduan ata.

Kompania e kontraktuar pA�r pA�rfundimin e kA�tij projekti A�shtA� “ALBA Konstruksion Shpk” nga ShqipA�ria.

Ky projekt nA� tA�rA�si kapA� vlerA�n e 1 milion eurove dhe ka njA� sipA�rfaqe prej 4 mijA� metrash katrorA�.

RikujtojmA�, qA� nA� vitin 2014 ndA�rtimi i kA�tij objekti ishe pezulluar pA�r disa kohA�, kjo pA�r shkak tA� njA� mosmarrA�veshjeje mes ZyrA�s sA� Bashkimit Evropian dhe kompanisA� kontraktuese./Indeksonline/R.A�