09:57 / E Premte, 27 Maj 2022 / B O

Një femër bëhet shofere e autobusit në relacionin Istog-Pejë

Miti se të gjithë shoferët e autobusëve duhet të jenë meshkuj, po thyhet dalngadale në Kosovë. Ka kohë që në Prishtinë dy femra jane shofere të autobusit.

Por, për herë të parë në relacionet rurale një femër ka filluar punën si shofere e autobusit. Bëhet fjalë për Njomza Ramqaj nga Istogu e cila po nget autobusionin në realacionin Istog-Pejë dhe anasjelltas.

E çertifikuar si instruktore në Auto-Shkollë, Njomza ka thënë se e bën këtë punë me kënaqësi dhe se nuk sheh fare pangesa që një femër të jetë shofere e mjeteve të mëdha motorike./Indeksonline/