20:29 / E Diele, 09 Dhjetor 2018 / indeksADMonline

Një javë me ndotje të ajrit mund të rrisrrezikun e abortit me 16 për qind

Ekspozimi ndaj ajrit të ndotur mund të rrisë ndjeshëm rreziqet që një grua të ketë një abort brenda në jave të një dite të keqe ajri, zbulon një raport i ri shqetësues.

Cilësia e ajrit në SHBA është përmirësuar në mënyrëdramatike që nga viti 1990, kur ndryshimet klimatike dhe ndotja vërtetë filluantë jenë tema shqetësuese.

Por më shumë se katër në çdo 10 vetë në SHBA ende jetojnë në zona ku ajri jashtë shtëpive të tyre shpesh është shumë i ndotur për frymëmarrje.

Dhe madje edhe një periudhë e shkurtër eekspozimit të ndotjes mund të ketë efekte dramatike në trup, duke përfshirërritjen e rreziqeve prej 16 për qind që një grua shtatzënë mund të ketë abort, raportojnëshkencëtarët e Universitetit të Utah-s./Indeksonline/