08:14 / E Mërkurë, 22 Mars 2023 / L K

Një thelb hudhër në mëngjes, shumë përfitime shëndetësore

Hudhra është një përbërës i thjeshtë me përfitime të pabesueshme shëndetësore. Ajo përdoret gjerësisht në mjekësinë tradicionale për trajtimin e shumë sëmundjeve.

Hudhra është një antibiotik i fuqishëm natyror, stimulon sistemin imunitar dhe normalizon florën e barkut. Por, a e dini se ngrënia e hudhrës në stomak bosh është me të vërtetë efektive në parandalimin dhe trajtimin e shumë sëmundjeve?

Shkencëtarët kanë zbuluar se konsumimi i hudhrës në stomak bosh, e bën atë një antibiotik të fuqishëm natyror . Kjo sepse ajo përbëhet nga azoti, natriumi, kaliumi, seleniumi, kalciumi, magnez, silic, sulfuri dhe acid fosforik, vitamina C, D, B, fitosterole, ekstrakte dhe vajra esenciale.

Hudhra gjithashtu mund të përdoret kundër infeksioneve kërpudhore, gjë që e bën hudhrën një ilaç shumë të dobishëm për shumë antibiotikë modernë.

Ja disa nga përfitimet shëndetësore:

  • Parandalon plakjen
  • Zvogëlon nivelin e kolesterolit të keq në gjak
  • Shkatërron një numër të madh të baktereve të ndryshme
  • Ndihmon në mbrojtje nga sëmundjet e zemrës

Nuk e kishit menduar se ngrënia e një thelbi hudhre në mëngjes mund të ketë kaq shumë përfitime shëndetësore. Prandaj sapo të ngriheni në mëngjes, gjëja e parë që duhet të bëni është të pini me pak ujë një thelbi hudhër, nuk është e nevojshme ta kafshoni pasi era e hudhrës do ju ngelet gjatë gjithë ditës.