19:01 / E Mërkurë, 05 Dhjetor 2018

Njerëzit që jetojnë pranë zonave të gjelbra janë më të shëndetshme

Rrugët me pemë dhe parqe nuk janë thjeshtë të hijshme për sy, por ato ju mbrojnë nga sëmundjet e zemrës, sulmi në tru dhe vdekjet e hershme, tregon një studim i ri.

Hulumtuesit analizuan shëndetin kardiovaskular më shumë se 400 njerëz në të gjithë SHBA-në duke përdorur mostrat e urinës dhe gjakut.

Pastaj është matur edhe cilësia e ajrit të shtëpisë duke përdorur imazhet satelitore të NASA-s.

Në mënyrë të pahijshme, njerëzit që jetonin në zona të gjelbëruara, afër parqeve kishin zemra më të shëndetshme, aftësi më të lartë për të riparuar enët e gjakut dhe më pak stres./Indeksonline/