08:09 / E Martë, 22 Mars 2022 / GF

Njerëzit tregojnë si ndryshuan stilin e jetesës dhe rrjedhimisht, peshën!

Mbipesha dhe obeziteti janë dy arsye kryesore pse njerëzit duhet të humbasin kilogramët e tepërt. Arsyeja të tjera përfshijnë: të paturit më shumë energji përgjatë ditës, të ndjerit më mirë me veten etj.
Historitë e mëposhtme janë vetëm rrëfime personale, jo receta dietologësh apo konsultim mjekësh, por mund t’ju shërbejnë për t’ia nisur nga diku.

1. Kontrolloja porcionet që haja dhe ecja 2 km në ditë. Më pas fillova notin, vazhdova me ecjen dhe prej aty, fillova të ndërtoj forcë (të punoj me pesha).

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e
2. Fillova të mos porosisja më asnjëherë jashtë, por të gatuaja në shtëpi. U zotova që ta vija trupin në lëvizje disi, çdo ditë.

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e
3. Numërova çdo kalori që konsumoja. Bëja rreth 15 mijë hapa çdo ditë dhe u sigurova që të flija 7 orë ose më shumë.

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e
4. Nuk konsumoja karbohidrate në të gjitha ditët e javës.

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e
5. U stërvita shumë dhe rregullisht në palestër.

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e
6. Jo dietë specifike, vetëm reduktim kalorish dhe stërvitje 5-6 herë në javë.

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e
7. Hoqa dorë nga ushqimet e shpejta dhe pijet me gaz. Po pi më shumë ujë dhe shkoj në palestër rregullisht.

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e

8. Thjesht palestër.

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e
9. Bëra ndryshime rrënjësore në mënyrën si haja. Tani e ka radhën palestra.

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e
10. Fillova të mos bëj më cardio, por të merrem më shumë me pesha. Rrugën që bëja me autobus, tani e bëj në këmbë.

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e
11. E fitova këtë garë ngadalë, por me qëndrueshmëri dhe dashuri për veten.

Frymëzuese: 10+ njerëz tregojnë si ndryshuan stilin e