10:52 / E Premte, 03 Maj 2019 / indeksADMonline

Njeriu që shijon 200 gota verë në ditë

Hill Smith është një prodhues dhe konsulent i verës, i cili u bë Master i parë i verës në Australi në vitin 1988. Ai është pjesë e panelit ndërkombëtar të provës që përzgjedh vera të Singapor Airlines dhe është një avokat i pasionuar për verën e mirë australiane.

Ai ka qenë pjesë e procesit të gjykimit të DWWA që nga viti 2004, kur filluan shpërblimet së pari.

“Është kënaqësi për mua, sepse unë mund të shijoj pak nga gjithçka”, thotë Hill Smith. “Dhe debati është një pjesë e vërtetë e tërë procesit.” Kur ai thotë pak nga gjithçka, ai do të thotë se ai mund të provonte 200 verëra të ndryshme në ditë.

Dhjetra mijëra verëra më vonë, nuk duket sikur ndonjë gjë e papritur për një Master të Verës,”vera greke është emocionuese,” thotë Hill Smith. “Më pëlqen ideja se është kaq e rëndësishme historikisht, shumë rrush që shkoi në Itali erdhi nga Greqia.

Ai poashtu jep disa këshilla se si ta shijoni një got verë.

Para së gjithash, ngadalësoni mjaftueshëm për të parë atë. Vëzhgoni.  Merrni erë asaj. Shijoni atë. A është e ëmbël? A është e thatë? A është shije e shkurtër, e mesme apo e gjatë? Çfarë është amëzia? Çfarë është ajo shije? “, thot Hill Smith.

Por, pas dy javëve të provës, ai kurrë nuk duhet të dëshirojë të shoh përsëri një gotë verë, “Njerëzit normalisht kanë një ale spastrim pasi të kenë mbaruar”, thotë Hill Smith, duke qeshur. “Por unë kurrë nuk do të lodhem nga një verë vërtetë e mirë.”/Indeksonline/