07:40 / E Mërkurë, 20 Nëntor 2019 / indeksADMonline

Njihuni me 8-vjeçaren që ka inteligjencë më të lartë se Ajnshtajni

Adhara Pérez 8-vjeçarja nga Argjentina, po mahnitë botën.

Ky fëmijë është një gjeni pasi ajo ka njohurinë e një njeriu të përparuar intelektual.

Testi i inteligjencës, së vogëlushes është llogaritur se është 162, që do të thotë dy pikë më shumë sesa Albert Einstein dhe Stephen Hawking, të cilët e kishin respektivisht 160.

Pérez dhe familja e saj mësuan për inteligjencën, falë një psikiatri që pa shenja të talenteve dhe i inkurajoi ata të shkonin në Qendrën për Vëmendje ndaj Talentit (CEDAT në Spanjisht), ku ata kryen një test IQ dhe konfirmuan atë.

Tani, Pérez po studion në shkolla të nivelit të kolegjit. Në mënyrë të veçantë, ajo është duke ndërmarrë mësime online në Inxhinierinë Industriale në Matematikë në UNITEC dhe Inxhinieri Sistemesh nga CNCI.

Tani, Pérez është në listën e Forbes  tek 100 gratë më të fuqishme në Meksikë.