22:09 / E Premte, 02 Shkurt 2018 / indeksADMonline

Nuk e thonë, por ka aq shumë CO2 në ajër sa që asgjë nuk na shpëton më

Njerëzit prodhojnë çdo vit rreth 30-40 miliardë tonë dioksid karboni – një gaz që shkakton efektin serrë e cila dëmton shtresën e ozonit ose mbrojtësit të tokës.

Nëse vazhdojmë me këtë ritëm, së shpejti do të ndiejmë pasojat serioze të ngrohjes globale, shkruan The Guardian, transmeton Indeksonline.

Përkundër faktit që pemët thithin dioksid karboni gjatë rritjes, informacioni i fundit zbulon të vërtetën e ligë. Nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme në Tokë për të mbjellë sasinë e pemëve që mund të na shpëtojnë nga ngrohja globale prej 2.2 gradë Celsius.

Kjo rritje e temperaturës në të ardhmen mund të shkaktojë shumë zjarre pyjore, thatësira dhe stuhi ekstreme.

Nëse do të mbillnim 6,879,656 kilometra katrorë pyje, ne kemi hequr rreth 3 miliardë ton dioksid karboni nga atmosfera në vit, e cila është afërsisht 10 për qind e prodhimit aktual vjetor.

Marrja e një sasi të tillë të madhe të drunjve nuk do ta parandalonte problemin, por do ta zvogëlonte disi atë.

Megjithatë, ekziston një problem i madh.

Kjo zonë është përafërsisht e barabartë me sipërfaqen e pjesës kontinentale të Shteteve të Bashkuara dhe gjysmën e sipërfaqes së përgjithshme botërore.

Duke pasur parasysh se popullsia po rritet vazhdimisht, nevoja për rritjen e tokës pjellore rritet. Kjo do të thotë që nuk ka vend për pyllin, përndryshe do të vdesim nga uria.

Çfarë do të bëjë atëherë njerëzimi?

Ekspertët dhe politikanët e botës po punojnë aktualisht në zgjidhjen e këtij problemi. Megjithëse nuk e dimë se si do të duket e ardhmja jonë, një është mjaft e sigurt – masat që do të marrim duhet të jenë drastike. /Indeksonline/