11:16 / E Premte, 03 Nëntor 2023 / S Z

Numër rekord i Stentimeve dhe Koronarografive në Klinikën e Kardiologjisë

Klinika e Kardiologjisë në Qendren Klinike Universitare (QKUK), ka arritur numër rekord të Koronarografive dhe Stentimeve.

  “Numër rekord i Koronarografive dhe Stentimeve janë realizuar nga kardiologët e Klinikës së Kardiologjisë, në kuadër të Shërbimit të Kardiologjisë Invazive në QKUK. Ndonëse jemi në muajin e parafundit të vitit 2023, statistikat flasin se asnjëherë më parë nuk kishte më shumë Koronarografi dhe Stentime, në këtë periudhë kohore, pra reth 1 mijë stentime më shumë, e që në mesatare i bie rreth 200 stentime në muaj”, thuhet në njoftimin e Sherbimit Spitalor Klinik dhe Universitar.

Statistikat sipas viteve:

Viti 2023- deri tani

2 mijë e123 Stentime

3 mijë 91 Koronarografi

Viti 2022

1 mijë 730 Stentime

2929 Koronarografi

Viti 2021

1450 Stentime

2524 Koronarografi

Viti 2020

1157 Stentime

2128 Koronarografi

Viti 2019

1638 Stentime

3335 Koronarografi

Viti 2018

1663 Stentime

2517 Koronarografi