15:56 / E Mërkurë, 24 Prill 2019

OBSH: Fëmijët nën moshën 5-vjeçare të mos i ekspozohen ekranit më shumë se një orë

Fëmijët e moshës dy deri në katër vjet nuk duhet të lejohen t’i ekspozohen më shumë se një orë ekraneve televizive, derisa foshnjet nën moshën një vjet nuk duhet t’i ekspozohen fare pajisjeve elektronike, ka rekomanduar të mërkuren Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Kjo agjenci e OKB-së, që ka lëshuar për herë të parë udhëzime të tilla, ka thënë se fëmijët po ashtu duhet të jenë fizikisht aktivë dhe të bëjnë gjumë të mjaftueshëm, në mënyrë që më vonë gjatë jetës të mos kenë telashe me mbipeshë dhe çrregullime tjera, transmeton “Reuters”.

“Aktiviteti i shëndoshë fizik dhe gjumi i mirë krijohen si shprehi në vitet e para të jetës”, shkruan OBSH në udhëzimet për shtetet anëtare.

Mos i humb