10:55 / E Mërkurë, 13 Dhjetor 2017

O’Connell: Të rinjtë ta kuptojnë të vërtetën mbi luftën dhe të pajtohen

Ambasadori britanik në Kosovë, Ruairi O’Connell, ka vlerësuar formimin e ekipit për komisionin për Pajtim dhe të Vertetën, iniciative kjo e nisur nga Presidenti Thaçi.

O’Connell ka thënë se është shumë e rëndësishme për të rinjët që ta kuptojnë se cka ka ndodhur të të pajtohen që të mos përsëritet lufta,raporton Indeksonline.

O’Connell ka thënë se për çdo ndihmë, ai do të jetë pranë për mbështetje.

“E vlerësojë këtë iniciativë, shume e mirëseardhur dhe e nevojshme për Kosovën. Është e qartë që kosovarët janë ata që drejtojnë procesin, ndërsa ne ndërkombëtarët, miqët e juaj e mbështesim, por është proces për Kosovën dhe shumë mirë që është marr një hap i tillë sot. Nëse keni nevojë për ndihmë, do të jemi këtu. Me vjen mirë që shoh shoqërinë civile dhe shpresoj se do të ketë rezultate. Është shumë e rëndësishme, sidomos për rininë që ta kuptojnë të vërtetën dhe të pajtohen që të mos përsëriten konfliktet e luftës. Ju urojë sukses dhe faleminderit qe me keni ftuar” ka përfunduar O’Connell fjalimin e tij./Indeksonline/

Mos i humb