16:28 / E Mërkurë, 09 Maj 2018

Pagjumësia krijon depresion

Njerëzit, të cilët flenë më pak se gjashtë orë në ditë janë të rrezikuar të preken nga depresioni për më shumë se 80 për qind, tregon një studim.

Nëse flini më pak se shtatë orë në ditë atëherë jeni më tepër nervoz, të lodhur dhe të pashpresë.

Studimet e mëhershme për të pagjumët janë më pak negative se sa mendohej.

Rreth 7 për qind e të rriturve në SHBA vuajnë nga depresioni çdo vit.

Fondi nacional për gjumë rekomandon që njerëzit të flenë ndërmjet shtatë deri nëntë orë.