23:22 / E Mërkurë, 17 Prill 2024 / S Z

Palestinezët në tubim me thirrje për lirimin e të burgosurve në burgjet izraelite

Palestinezët në Bregun Perëndimor të pushtuar janë mbledhur, duke bërë thirrje për lirimin e të burgosurve të mbajtur nga Izraeli pa asnjë akuzë, dhe që familjet të jenë përsëri në gjendje të vizitojnë të afërmit e tyre në paraburgim.

Të afërmve u është mohuar qasja për të vizituar të burgosurit që nga 7 tetori, kur filloi sulmi i Izraelit në Gaza pas sulmeve të Hamasit.

Demonstratat u mbajtën për të shënuar Ditën e të Burgosurve Palestinezë në qytete, duke përfshirë Ramallah, Hebron, Jeriko dhe Nablus.

Marshimet këtë vit morën një rëndësi të shtuar sepse mijëra njerëz të tjerë janë arrestuar muajt e fundit.

Sipas grupit mbrojtës të Klubit të të Burgosurve Palestinezë, numri i të burgosurve palestinezë është rritur në më shumë se 9,000, krahasuar me 5,200 para 7 tetorit.