11:13 / E Martë, 13 Shkurt 2018

Palestra që ndaloj përdorimin e plastikave!

Pothuajse shumica e njerëzve përdorin shishet e plastikës për të pirë ujë.

Por gjithashtu çdo vit e më tepër është ngritur vetëdijesimi për mos përdorimin e tyre.

Biznesi i fundit për të ndaluar përdorimin e shisheve të plastikës është një palestër, transmeton Indeksonline.

Dihet mirë se uji pihet pothuajse më së shumti nëpër palestra.

Çeliku do të zëvendësojë plastikën në shishet e ujit, gota me shije të proteinave do të kalohen në gota normale dhe do të lejohet futja e çantave të riciklueshme dhe të ripërdorshme 100% në të gjitha dhomat e ndërrimit.

Kompania vendosi të veprojë kështu pas llogaritjes se konsumi i saj vjetor i shisheve plastike tejkalon mbi 37 mijë njësi në dy studio e veta të qytetit, gjë që nuk është e habitshme kur mendonin se sa shishe uji dhe gota të proteinave lëkurën dhe konsumohen në palestra.

Ku rata e kuptuan se çdo shishe plastike ka një jetëgjatësi prej 45 minutave, ata vendosën të ndryshojnë këtë gjë./Indeksonline/