21:16 / E Mërkurë, 20 Tetor 2021 / OSH

Pasaniku misterioz ndan miliona euro për një qytet të vogël në Slloveni

Një person me vullnet të mirë ka dhuruar miliona euro në një qytet të vogël në Slloveni.

Sipas mediave të huaja, për të dihet se është vetëm ish-banor, dhe se tash ka dhuruar donacione të rëndësishme për banorët dhe komunën e Prevaljes.

Caritas do të marrë disa tonë ushqime, libra për të gjithë nxënësit e shkollës, kurse kurset për mësuesit dhe dy milionë euro për parkun e ardhshëm sportiv, shkruan 24ur.com.

Vendasit, edhe nëse e dinë se kush është, nuk duan të thonë sepse duan të ruajnë identitetin e tij.

Ai së pari iu drejtua Caritas -it lokal, të cilit i dhuroi disa tonë ushqim.

Gazetarët kanë treguar se bëhet fjalë për një person që ka shkuar në shkollën fillore në Prevalje dhe i cili prej vitesh ka dhuruar mjete për edukimin e mësuesve.

Mirëpo, befasia më e madhe ishte kur në Komunën e Prevaljës zbuluan se humanitari ka dhuruar rreth dy milionë euro për ndërtimin e një parku sportiv.