09:24 / E Enjte, 22 Korrik 2021 / AD

Për herë të katërt, ndalohet përdorimi i ‘TikTok’ në Pakistan

Pakistani ka ndaluar përdorimin e platformës së ‘TikTok’ për herë të katërt pasi një qytetar paraqiti një peticion duke akuzuar kompaninë për promovimin e turpit.

TikTok është një aplikacion për shpërndarjen e videove në rrjetet sociale, transmeton Indeksonline.

Një përfaqësues i TikTok i tha AFP, “Ndalimi i TikTok është efektiv nga sot”. TikTok të Mërkurën tha se kishte hequr mbi gjashtë milion video nga shërbimi i saj në Pakistan në tre muajt e fundit – rreth 15 përqind shfaqnin ‘lakuriqësi të të rriturve dhe aktivitete seksuale. 

Të pozosh me zbulimin e rrobave perëndimore është tabu në Pakistan dhe shpesh haset me abuzime.

Aplikacioni u bllokua në Pakistan për herë të parë në tetor 2020, por ndalimi u hoq për dhjetë ditë. TikTok është shkarkuar gati 39 milion herë në Pakistan./Indeksonline/