15:14 / E Mërkurë, 08 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Për herë të parë shkencëtarët zbulojnë një lidhje mes sheqerit dhe sëmundjes Alzheimer

Shkencëtarët kanë gjetur një lidhje mes sheqerit dhe simptomave të sëmundjes së Alzheimerit për herë të parë.

Përderisa ekspertët nuk e dinë shkaktarin e saktë të kësaj sëmundje degjeneruese të trurit, e cila është sëmundja më e zakonshme e demencës, efektet e Alzheimerit mund të shihen duke i shikuar indet e trurit.

“Për herë të parë hulumtuesit kanë menduar për një ndërlidhje të mundshme mes asaj se si truri e proceson glukozën dhe sëmundjes së Alzheimerit”, ka treguar Dr. Richard J. Hodes.

Zbulime si kjo mundësojnë që të bëhen më shumë hulumtime për këtë lidhje në mënyrë që të gjenden mënyra më të mira për trajtimin dhe parandalimin e kësaj sëmundje.