17:07 / E Diele, 18 Mars 2018 / indeksADMonline

Për sa kohë mund të shkohet në Mars?

Nëse parashikimet e Elon Musk-it shkojnë përpara, njerëzit ka të ngjarje të arrijnë më shpejt në Mars, se që është arritur deri më tash.

Plani i miliarderit është që njerëzit të mund të udhëtojnë në Mars më shpejt seç është udhëtuar deri më tani dhe në këtë mënyrë edhe të munden njerëzit të shkojnë në këtë planet, edhe pse është disa miliona milje larg, transmeton Indeksonline.

Edhe në qoftë se projekti do të jetë i suksesshëm, sa kohë duhet për të shkuar në Mars?

Distanca më e vogël e regjistruar midis Tokës dhe Marsit është 56 milionë kilometra. Distanca ndryshon për shkak të orbitës sonë.

Sipas shkencëtarëve udhëtimi për në Mars merr diku 300 ditë. Që do të thotë 10 muaj.

Megjithatë, me tendencën e re mund të duhen 150 ditë që të arrihet në Mars./Indeksonline/