07:25 / E Premte, 13 Prill 2018

PA�rdorni mjaltA� nA� vend tA� sheqerit, ja pse

Mjalti pA�rdoret si ushqim dhe si ilaA�, kjo pA�r shkak tA� numrit tA� madh tA� pA�rbA�rA�sve tA� shA�ndetshA�m qA� pA�rmban.

Madje sipas nutricionistA�ve, nA�se ju konsumoni njA� lugA� me mjaltA� nA� mA�ngjes dhe nA� mbrA�mje, do tA� plotA�soni nevojat tuaja ditore.

NA�se dA�shironi ta anashkaloni pA�rdorimin e sheqerit pA�r shkak tA� ndikimit tA� dA�mshA�m nA� organizA�m, ju mund tA� zA�vendA�soni atA� me mjaltA�, por ju duhet ta��i kushtoni vA�mendje qA� ai tA� jetA� mjaltA� organik.

Por keni kujdes, mjalti A�shtA� mA� i A�mbA�l dhe mA� i fortA� se sheqeri prandaj duhet tA� jeni tA� kujdesshA�m kur pA�rgatisni ushqim dhe vendoseni mjaltA� nA� vend tA� sheqerit.

NjA� lugA� me sheqer ka pA�rafA�rsisht 15 gramA� dhe duhet tA� zA�vendA�sohet me njA� lugA� tA� vogA�l me mjaltA�.

Mjalti A�shtA� produkt qA� nuk i skadon afati asnjA�herA�.