12:15 / E Martë, 12 Shkurt 2019

Pesë gabimet që bëjnë femrat kur zgjedhin një burrë për martesë

Kur gratë zgjedhin partnerin e tyre, shpesh përfundojnë me personin e parë që shfaqet në jetën e tyre pas një kohe të gjatë ose më keq, duke bërë gabimet në vijim.

1. Zgjedhin një partner që kundërshton planet e tyre të jetës, duke shpresuar që do të ndryshojë mendjen ndërkohë.

Një numër i madh i martesave që përfundojnë në divorc fillojnë vetëm në këtë mënyrë. Hyrja e komunitetit me idenë se një partner më vonë do të ndryshojë  qëllimet, pikëpamjen për fëmijët, martesën, punën, është një ide e dëshpëruar.

Në rastin më të mirë, ju do të keni një partner që provokon zemërim në ju, dhe më keq se ai do të largohet, dhe do t’ju quaj manipuluese dhe një person të rëndë, i cili përpiqet ta ndryshojë atë.

2. Lejoni prindërit dhe miqtë të vendosin se kush do të jetë partneri juaj

Edhe pse kurrë e pranojnë, shumë njerëz lejojnë miqtë dhe të afërmit të zgjedhin partnerin e tyre të martesës. Zakonisht është një person, i cili është i pranueshëm për familjen, ose që i plotëson të gjitha pritjet e tyre. Dhe çfarë ka rëndësi për ju? Është e qartë që martesat e tilla nuk zgjasin shumë, pasi të jetuarit për të tjerët është gjithmonë një ide e keqe.

3. Injoroni shenja që tregojnë se diçka nuk ju përshtatet ose se ai nuk është personi i duhur

Kur janë në dashuri, shumë njerëz e shohin botën përmes syzeve rozë. Edhe partnerin. Kjo është arsyeja pse disa njerëz injorojnë shenjat kur shfaqen. Çdo gjë që ju pengon, do të shfaqet në martesë.

4. Martoheni me një partner që nuk ka karrierë, por as plane për të ardhmen

Ekzistojnë një numër i madh njerëzish karizmatik që dinë të fitojnë një grua në mënyra të ndryshme, por ata nuk janë material për martesë. Shumë prej tyre kanë këtë tipar të përbashkët: janë njerëz që nuk punojnë.

Thjesht, kur zgjidhni një partner për martesë, ju duhet të gjeni një person që ka qëllime të karrierës, që dëshiron të punojë dhe të përparojë. Si mund ta imagjinoni të ardhmen, sidomos fëmijët, me të?

5. Martoheni vetëm pse duhet ashtu

Shumë femra, sidomos në moshë të pjekur, martohen, pasi ndihen se duhet ta bëjnë këtë. E vërteta është se ky vendim, për shembull, nëse vjen si rezultat presioni nga mjedisi ose pritjet e të tjerëve, mund t’ju kushtojë me divorc.