19:16 / E Diele, 10 Shkurt 2019

Pesë këshilla të larta për të rritur energjinë tuaj

Dëshironi të rrisnin niveli tuaj të energjisë?

Provoni këto sugjerime të ekspertëve nga nutritionistja e performancës, James Collins.

James Collins ndaj pesë këshilla të lrta për të ndihmuar në rritjen e niveleve të energjisë gjatë gjithë ditës.

1.Merrni dozën tuaj të përditshme të stërvitjeve

Qëllimi për të ushtruar një herë në ditë. Kjo mund të nënkuptojë shkuarjen në palestrë ose edhe vetëm duke arritur ecjen e duhur gjatë ditës.

2. Merrni ushqimin e duhur, varësisht kërkesave

Sigurohuni që ushqehni mirë dhe varësisht nga aktivitetet që bëni t’i rrisni edhe kërkesat e ushqimit.

3. Përdorni kafenë

Kafeina mund të përmirësojë vigjilencën dhe përformancën fizike. Duhet pasur parasysh se kafeja duhet të reduktohet në orët e mbrëmjes.

4.Gjumi

Një gjumë i mirë i natës është vendimtar për konsolidimin e kujtesës dhe të mësuarit, menaxhimin e peshës dhe për rigjenerimin e muskujve. Ushqimet që përmbajnë protein mund të përmirësojnë gjumin.

5. Bëni një rishikim të ushqimit cdo javë

Ndani 15 minuta kohë për të refelktuar se cfarë keni ngrënë në të kaluarën dhe pataj planifikoni javën që po vije, at që do të hani, kur do të ushtroni. Pra në këtë mënyrë mbani edhe rfinimin e planit tuj të energjisë./Indeksonline/