19:05 / E Martë, 09 Janar 2018 / indeksADMonline

Pesë mineralet esenciale pa të cilat organizmi nuk funksionon

Mungesa e mineraleve esenciale në organizëm mund të çojë në krijimin e gjendjeve të ndryshme shëndetësore.

Një gjë e tillë mund të zbulohet gjatë vizitave mjekësore, përkatësisht bërjes së pasqyrës së gjakut.

Mineralet përbëjnë 4,5 për qind të masës trupore dhe ndodhen kryesisht në eshtra.

Janë të domosdoshme për ndërtimin e enzimave, hormoneve, hemoglobinës, vitaminave.

Këto janë pesë mineralet esenciale pa të cilat organizmi nuk mund të funksionojë:

Hekuri

Magnezi

Kalciumi

Kaliumi

Zinku